Crowther Architects Associates
Back to projects

The Terrace, Gravesend.

Crowther Associates Architects were appointed to develop designs for the conversion and extension of the Grade II listed Cox House, a former customs house, from its current office use in to a new residential development.

The existing building, one of the most prominent in the Milton Conservation Area,  is to be converted to 10 new one and two bedroom apartments. Each apartment is designed to retain as much of the original room proportions, with the main river facing primary rooms being retained as living spaces. The upper floors of the building afford long range views across and along the Thames estuary.

The building was originally part of a terrace of larger houses which suffered a large amount of bomb damage during WWII and were subsequently demolished. The new side wing additions to the building replicate the footprints of these historic structures, but are of a lower height and of a contemporary design so as not to detract from the original existing listed building.

  • Sector: Residential
  • Project: The Terrace
  • Location: Gravesend
  • Status: Planning Application